Vergoeding vanuit de zorgverzekering

De praktijk heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekend dat de behandeling ook in de meeste gevallen vanuit de aanvullende verzekering volledig wordt vergoed. De rekening wordt dan rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd en u hoeft hier dan helemaal niets voor te doen!
Oefentherapie wordt vergoed uit hetzelfde aanvullende pakket als fysiotherapie. Ben je voor fysiotherapie verzekerd? Dan kan je ook gewoon bij de oefentherapeut langs. Oefentherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding uit de basisverzekering hangt af van de leeftijd en aandoening.
Klik hier voor meer informatie over de vergoedingen voor oefentherapie.

Rechtstreeks een afspraak maken zonder verwijzing

Sinds 2008 is het niet meer nodig om een verwijzing van een arts te hebben om een behandeling bij een oefentherapeut aan te gaan. Je kunt zelf rechtstreeks contact opnemen zonder tussenkomst van een arts. Dit zorgt er voor dat je direct aan je herstel kan werken zonder lastige omwegen! Neem direct contact op.

Twijfel je of een behandeling voor jou wordt vergoed? Controleer dit bij je zorgverzekeraar of neem even contact op.


Let op! Wil je graag aan je klachten werken? Dan is het aan te raden om eventueel een passende aanvullende verzekering af te sluiten met daarin voldoende behandelingen voor oefentherapie. Dit scheelt een hoop in de portemonnee!
Heb je vragen over polissen of over de hoeveelheid behandelingen die vergoed worden in verband met jou klachten? Neem even contact op dan kunnen we hier samen een plan voor maken!